Tuindecoratie
Fakkels & Kaarsen
Vogelhuisjes & vogelvoerhouders
Vuurkorven & Haardhout
Webshop
Leuke links
Partnersites
Contact Tuin-decoratie
Blog artikelen
Zonnepanelen ja of nee?
Het tuinhuis; de praktische tuindecoratie
Tips voor verlichting in je tuin
Genieten van het buitenleven
Waarom is het slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?
Bomen voor in kleinere tuinen
Groeiende haagplanten en geldbomen in jouw tuin
Tuin-decoratie
Tuindecoratie & Tuinsfeer
Buitensfeer & Tuincadeautjes
Tips voor verlichting in je tuin

Tips voor verlichting in je tuin


Veel woningen worden tegenwoordig sfeervol verlicht aan de binnenzijde. Toch kiezen ook steeds meer mensen ervoor om verlichting in hun tuin te plaatsen. Op deze manier heeft een huis niet zo’n donkere aanblik in de avonduren en bovendien slaan inbrekers een woning die goed verlicht is sneller over. Een ander groot voordeel van verlichting in een tuin is dat mensen in de zomerperiode langer buiten kunnen zitten. Het is namelijk niet langer een excuus dat je naar binnen moet omdat het te donker wordt. Wil jij jouw tuin ook verlichten maar heb je geen idee hoe? Hieronder volgen enkele tips voor verlichting in je tuin.

Kies voor passende verlichting
Er zijn vandaag de dag heel veel verschillende soorten tuinverlichting te koop. Dit maakt het er dan ook niet bepaald makkelijker op om de juiste verlichting voor jouw tuin aan te schaffen. Kies je bijvoorbeeld voor armaturen of plaats je toch liever grondspots of muurverlichting? Het kan ook zijn dat je kiest voor kaarsen, fakkels en tuinfakkels voor een romantische sfeerlicht. Deze vragen moet jij jezelf stellen voordat je verlichting voor in je tuin gaat kopen. Het is verstandig van tevoren een plattegrond van je tuin te maken en hier de verlichting op aan te geven. Zo kun je precies bepalen welke en hoeveel verlichting in jouw tuin moet komen.

Verlichting met bewegingssensor
Verlichting in je tuin verhoogt niet alleen de sfeer, maar kan daarnaast ook nog eens bijzonder nuttig zijn. Zo hoef jij dankzij tuinverlichting niet langer meer te zoeken naar het sleutelgat wanneer je in het donker thuiskomt. In dat geval moet je niet alleen maar tuinverlichting hebben die je met een schakelaar kunt bedienen. Kies er dan ook voor om lampen met een bewegingssensor in je tuin te plaatsen. Deze lampen gaan aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit is overigens ook bijzonder handige verlichting om inbrekers af te schrikken.

Tuinverlichting plaatsen
Bij het plaatsen van tuinverlichting komt het nodige kijken. Zo moeten er in eerste instantie een stroompunt buiten je woning aangelegd worden. Tevens moeten de elektriciteitskabels op een bepaalde diepte in de grond zitten en moet alles op een waterdichte manier worden geplaatst. Indien jij hier geen verstand van hebt, doe je er goed aan een elektricien in te schakelen. Een elektricien weet precies hoe hij tuinverlichting moet plaatsen en kan daarnaast alles direct op een veilige wijze aansluiten.